niedziela, 19 stycznia 2014

Słodkie conieco

Może to być deser, wieczorna przekąska, drugie śniadanie... W zasadzie możemy to jeść zawsze i jeżeli sobie zrobimy wcześniej, zapakujemy ze sobą i nie zapomnimy tego wziąć, to również wszędzie możemy to zjeść. A mowa tu o jabłku prażonym z płatkami owsianymi i bananem. Rzecz prosta, pyszna i na dodatek pożywna :)



Porcja dla jednej osoby:
 
1 duże jabłko
1 banan
1 garść płatków owsianych
kilka łyżek wody

Jabłko kroimy w małą kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy płatki i rozdrobnionego banana. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na bardzo małym gazie. Od czasu do czasu koniecznie zajrzyjcie do środka i przemieszajcie, żeby się nie spaliło. Obserwujcie czy nie zajdzie potrzeba dolania wody. Jak już jabłko i płatki będą miękkie przekładamy na miseczkę, studzimy i jemy.
Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz